woensdag 30 juni 2010

Leuk! Country Fair Hoeksche Waard


Komend weekend staan we met Het liefste thuis op de Country Fair Hoeksche Waard, op het landgoed aan de Broekseweg in Strijen.

Een mooie omschrijving van de fair door de organisatie:
'Het thema “Buiten Beleven” zegt in twee woorden waar dit evenement voor staat. Beleef het buitengevoel in al haar facetten, met meer dan 120 standhouders die hun winkeltjes en kraampjes sfeervol hebben ingericht op het prachtige landgoed. Deze buitenfair is boordevol streekproducten, inrichting van huis en tuin, veel aandacht voor kunst, bijzondere kleding, cultuur en nog veel meer'.

Dat klinkt toch super: ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in!
De auto van mijn ouders staat al voor de deur, want die is lekker groot, en de tafels liggen er al in. En hier binnen staan de spulletjes al klaar die we sfeervol zullen uitstallen in onze pagodetent.
Het enige nadeel is het weerbericht en de voetbalprogrammering: met 37 graden en het Nederlands Elftal dat vrijdagmiddag moet aantreden verwacht ik die middag geen topdrukte. Maar dat zal vast vrijdagavond, zaterdag en zondag wel goedgemaakt worden!



De openingstijden van de fair zijn:
vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur
zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur
Entree bedraagt €4,00 per persoon en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie staat op de site: http://www.countryfairhoekschewaard.nl/z/

Iedereen is uiteraard van harte uitgenodigd om ons een bezoekje te komen brengen tijdens deze gezellige dagen!!

Liefs, Hanneke

dinsdag 29 juni 2010

Wat foto's van binnen



Gisteravond was er weer voetbal op tv en als het niet om het Nederlands Elftal gaat, interesseert me dat niet zoveel. Dus ik heb even mijn camera gepakt en wat foto's gemaakt beneden. Hier bijvoorbeeld van het ladenkastje wat ik wit geverfd heb (de lades moeten nog een keer....) met een verzameling mooie spulletjes erop en erboven. Mijn vriendin Vivian is fotografe (www.v-magine.nl) en zij had me wat tips gegeven voor de instellingen. Het klonk heel logisch toen ze het uitlegde en voordeed, maar zelf had ik er toch nog wat moeite mee. De ene foto is nu erg licht en de volgende juist weer donker (ook door het zonnescherm wat aan de voorkant nog naar beneden zat). Ik moet nog veel leren....!


Afgelopen week heb ik mijn zomerspulletjes weer tevoorschijn gehaald en heb ik ook binnen lekker in een zomersfeertje gebracht. In de rieten mand heb ik ook een emaille blaker gezet, die ik gevonden heb in een leuke snuffelwinkel in Dordrecht en een weckpotje met witte schelpen. Bijna alle pioenrozen waren uitgebloeid, maar de kleinste zaten nog zo mooi in knop dat ik ze eraf geknipt heb en nu staan ze toch nog mooi te pronken!

En mijn leuke houten visjes, vogels en bootjes staan ook weer verspreid om overal leuke zomerhoekjes te maken!
(Wat ik al zei, sommige foto's zijn erg donker, maar dit komt door de weerschijn van het gele zonnescherm).


Een fijne zomeravond!

Liefs, Hanneke

donderdag 24 juni 2010

Laatste nieuwe zomerspulletjes


De laatste nieuwe zomerspulletjes zijn binnen in de webwinkel. Mooie buitenkaarsen in een glazen pot: om aan te steken tijdens lange avonden in de tuin, stoere jute kussens om een echt vakantiesfeertje te creeëren en leuke zomerse decoratie. Ik ben er al mee aan de slag gegaan en mijn huis en tuin zien er heerlijk zomers uit! Ik zal daar binnenkort even foto's van maken en in een volgende post laten zien...
Geniet vandaag van het heerlijke weer!
Liefs, Hanneke

dinsdag 15 juni 2010

Mooie spiegel met dank aan mijn ouders!



Vorige week hadden we een BBQ bij mijn ouders in de tuin. We hadden zo'n geluk met het weer, want het was zelfs 's avonds, toen de zon weg was, nog heerlijk! (Alleen vonden de muggen dat ook...) Mijn moeder had nog een leuke verrassing voor me, want ze waren overdag naar een rommelmarkt geweest en hadden een prachtige spiegel voor me gevonden! Eigenlijk was hij donkerbruin, maar ik moest toch een kastje verven en heb de spiegel ook meteen een likje verf gegeven. Dit staat veel mooier, omdat de schouw ook donker van kleur is en het bij elkaar wel erg somber werd. Maar zo vind ik het een prachtig geheel! Alleen is de foto helaas een beetje donker uitgevallen....




En afgelopen woensdag ben ik een dagje uit geweest met mijn schoonmoeder naar Haarlem. We waren berekend op regen, maar het viel heel erg mee! We hebben heerlijk gestruind door allerlei kleine straatjes en zijn ook nog bij Verrassend Goed! aanbeland. Wat een prachtige winkel en wat een warm welkom door de eigenaresse Marianne. Een aanrader om even aan te doen tijdens een dagje uit in Haarlem. Ook het straatje (het groenste van Haarlem) is de moeite van het doorwandelen waard!
Ik heb mezelf bij L'Occitane een bosje (nep)pioenen kado gedaan. Natuurlijk niet zo mooi als de echte, maar wel om heel lang plezier van te hebben!