dinsdag 8 maart 2011

Heerlijke vrije maandag


Vaak ben ik op maandag ook nog voor de winkel bezig, maar gisteren had ik echt een dagje vrij.
En wat was het een heerlijke dag!
Mijn vriendin Vivian was via internet weer in contact gekomen met een oud-klasgenootje van de middelbare school en gisteren hadden we met z'n drieën afgesproken om bij een kopje thee weer eens bij te kletsen.
We zijn in Dordrecht naar Villa Augustus gegaan: zo'n mooie plek! Helaas was het terras precies aan de schaduwkant, dus buiten zitten kon nog niet, maar binnen was het ook prima vertoeven.
Onder het genot van cappuccino, thee en cheesecake hebben we heerlijk zitten kletsen. Het was zelfs zo gezellig dat de thee overging in lunch en daarna nog een wandeling door de tuin.Toen we eindelijk gedag hadden gezegd reed ik nog even door naar Hendrik Ido Ambacht, om bij Kwekerij Van Nes viooltjes te kopen. (Jaarlijks terugkerende traditie). Een betere dag had ik er niet voor kunnen kiezen: wat een bloemenpracht in het zonnetje! Nog even gepraat met de eigenaresse en toen via de boer in Zwijndrecht weer naar huis: volgeladen met bloemenzaad van Villa Augustus (Voor Lathyrus uit eigen tuin van de zomer), de mooiste violen en bloembolletjes van Van Nes en heerlijke verse groente van de boer.
En toen had ik zelfs nog tijd over om mijn stam
rozen te snoeien. Helaas was na de tweede het zonnetje uit de voortuin, maar het was nog steeds genieten om even zo buiten te zijn.
Al met al was het een heerlijk dagje waar ik nog helemaal van nageniet.....!

Kwekerij Van Nes - Rijksstraatweg 42, H.I. Ambacht


(Rechts op de foto het huisje waar mijn ouders vroeger gewoond hebben, tegenover Kwekerij Van Nes).

En vandaag een hele gezellige dag in de winkel met veel aanloop en de 1e levering van HK Living: Onder andere hele mooie broodplanken in allerlei soorten en maten. Ze staan al in de winkel, nu nog even de tijd vinden om de webwinkel weer helemaal aan te vullen....! (Komt echt op korte termijn!)
Er kwam nog een oud-collega langs op de thee en Herma van de blog 'Goud en Zilver', die leuke spulletjes voor haar Give-Away heeft uitgezocht. Neem even een kijkje bij haar!

Een fijne avond!

Liefs, Hanneke