vrijdag 16 december 2011

Leuke televisie: Gezellig Thuis met de Feestdagen
Ik heb de eerste paar afleveringen gemist, maar kijk sinds eergisteren het programma 'Gezellig thuis met de feestdagen' op SBS6.
Kirstie volgt workshops en struint allerlei leuke winkeltjes af om haar nieuwe huis persoonlijk en sfeervol in te richten.
Zo'n heerlijk, lekker Engels programma! Ik vind het een aanrader! Hierbij een link naar de foto's van de aflevering van gisteren. Op de site van SBS6 zijn alle afleveringen terug te kijken (ik kreeg het niet voor elkaar om het filmpje op mijn blog te krijgen....).

Alvast een fijn weekend!

Liefs, Hanneke

SBS 6 - Programma Foto's - Aflevering - Gallery - Gezellig thuis met de feestdagen - Aflevering 4 - Gezellig thuis met de feestdagen: Aflevering 4

woensdag 14 december 2011

Even binnenkijken in ons winterhuis...

Afgelopen weekend hebben we een feestje gegeven. Omdat het binnen niet zo groot is, hebben we er een Winter Garden Party van gemaakt. Een tent in de achtertuin, versierd met veel lichtjes en de vuurkorven en terrashaard aan. Ik had manden met dekentjes neergezet en natuurlijk was er gluhwein, thee en warme chocolademelk om iedereen warm te houden. Het is zo gezellig geweest! Alleen heb ik daar niet veel foto's van..... Wel van de woonkamer, die er ook gezellig uitzag, omdat onze gasten daar doorheen naar de tuin moesten lopen.


Op de blog van 24homes had ik het idee gezien om zelf vlaggetjes te maken. Dus ik heb mooi scrapbookpapier uitgezocht, passend bij de sfeer die ik in gedachten had, en heb daar zelf een slinger puntvlaggetjes van gemaakt. Ik was er heel tevreden over en het gaf echt een feestelijk effect!


Om het een beetje goed te maken dat ik de laatste tijd zo weinig heb gepost, heb ik veel foto's gemaakt van de huiskamer bij daglicht en 's avonds. En van de kerstboom natuurlijk. Een kleiner exemplaar dan normaal, maar met een goede reden: we hebben sinds dit jaar een kacheltje op de plaats waar normaal de boom stond. Zo gezellig, de warmte van de kachel en het geluid van een knetterend vuurtje! En ik vind de boom zo ook prachtig! Een lief kleintje, met dank aan mijn zus en zwager, die hem ons kado gegeven hebben voor het helpen in hun nieuwe huis.Ik heb de kerstversiering dit jaar soberder dan anders. Ik lees het ook op veel andere blogs, de behoefte aan rust en niet teveel kleuren en frutsels. De kerstboom is dit jaar dan ook in het wit, terwijl ik anders altijd mijn, van kleins af aan opgespaarde, figuurtjes erin hing. Maar ik denk dat ik ze volgend jaar wel weer gebruik, want ik mis het extra gevoel en de herinneringen die ik bij die versiering heb.

's Avonds steken we gezellig het kacheltje en veel kaarsen aan. Dekentje erbij en een kopje thee en ik geniet!
Ook Dopie en Mazzel, het hondje van mijn vriendin, vinden het wel gezellig binnen :-)Een fijne dag!

Lieve groet,
Hanneke