dinsdag 8 maart 2011

Heerlijke vrije maandag


Vaak ben ik op maandag ook nog voor de winkel bezig, maar gisteren had ik echt een dagje vrij.
En wat was het een heerlijke dag!
Mijn vriendin Vivian was via internet weer in contact gekomen met een oud-klasgenootje van de middelbare school en gisteren hadden we met z'n drieën afgesproken om bij een kopje thee weer eens bij te kletsen.
We zijn in Dordrecht naar Villa Augustus gegaan: zo'n mooie plek! Helaas was het terras precies aan de schaduwkant, dus buiten zitten kon nog niet, maar binnen was het ook prima vertoeven.
Onder het genot van cappuccino, thee en cheesecake hebben we heerlijk zitten kletsen. Het was zelfs zo gezellig dat de thee overging in lunch en daarna nog een wandeling door de tuin.Toen we eindelijk gedag hadden gezegd reed ik nog even door naar Hendrik Ido Ambacht, om bij Kwekerij Van Nes viooltjes te kopen. (Jaarlijks terugkerende traditie). Een betere dag had ik er niet voor kunnen kiezen: wat een bloemenpracht in het zonnetje! Nog even gepraat met de eigenaresse en toen via de boer in Zwijndrecht weer naar huis: volgeladen met bloemenzaad van Villa Augustus (Voor Lathyrus uit eigen tuin van de zomer), de mooiste violen en bloembolletjes van Van Nes en heerlijke verse groente van de boer.
En toen had ik zelfs nog tijd over om mijn stam
rozen te snoeien. Helaas was na de tweede het zonnetje uit de voortuin, maar het was nog steeds genieten om even zo buiten te zijn.
Al met al was het een heerlijk dagje waar ik nog helemaal van nageniet.....!

Kwekerij Van Nes - Rijksstraatweg 42, H.I. Ambacht


(Rechts op de foto het huisje waar mijn ouders vroeger gewoond hebben, tegenover Kwekerij Van Nes).

En vandaag een hele gezellige dag in de winkel met veel aanloop en de 1e levering van HK Living: Onder andere hele mooie broodplanken in allerlei soorten en maten. Ze staan al in de winkel, nu nog even de tijd vinden om de webwinkel weer helemaal aan te vullen....! (Komt echt op korte termijn!)
Er kwam nog een oud-collega langs op de thee en Herma van de blog 'Goud en Zilver', die leuke spulletjes voor haar Give-Away heeft uitgezocht. Neem even een kijkje bij haar!

Een fijne avond!

Liefs, Hanneke

11 opmerkingen:

 1. Je had het er vandaag al over, en met de foto's erbij kan ik helemaal begrijpen dat je hebt genoten.
  Ga het zeker onthouden, lekker in de buurt en het ziet er prachtig uit.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is voor mij aan de andere kant van het land maar Villa Augustus hoop ik ook een keer te gaan bezoeken, het lijkt mij zo mooi daar!

  Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wat gezellig al die bloemetjes,echt genieten.

  fijne avond
  groet
  Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lijkt me zo leuk om een keer naar Villa Augustus te gaan, staat op mijn lijstje genoteerd!!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja villa Augustus.......staat op ons lijstje...gaan we zeker doen !! wij twee......leuk hoor hk living !!! toppie.......succes liefs van mij....xxx.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hi, thank you for your visit: I'm so happy to find so many inspiration!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je er mooie foto's van gemaakt, Hanneke. Leuk is het daar he!
  Een fijne avond xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Hanna,
  Thank you for visiting me in Australia and leaving your lovely comment, I so glad you did as it has brought me to your blog, which is just beautiful!!
  I don't always get much of a chance these days to visit many blog sites like I used to as my work life is so busy. My wish would be to spend a week away in a quiet little place with my laptop visiting all my favourite bloggers. I can now keep up with what you're doing as I will be following you.
  Sending hugs and good wishes from down under.
  xx Coty

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat leuk om te zien! We zijn daar niet zo lang geleden ook geweest.. een hapje gegeten. Heel apart.. zo vrij voel je je daar..echt super. De kwekerij zet ik wel op mijn lijstje, wat leuk om een kas helemaal vol te zien.. wauw!

  Was genieten op je vrije dag

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto's...daar heb ik dan van genoten. Gezellig zo'n dagje met oud klasgenootje en vriendin. Wat heb je dan veel te vertellen he.
  Mooie kwekerij zeg...niet echt bij mioj in de buurt maar wie weet...!
  Fijne avond,
  Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Villa Augustus is mooi he!

  Ik kwam op je site omdat ik aan het zoeken was naar dingen die je op koninginnedag kan doen, helaas is je winkel dicht, maar grote kans dat ik een keer kom kijken! Ook helemaal leuk dat je ook een blog hebt!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen