maandag 14 mei 2012

Welkom...

Als je bij ons binnen komt stap je in een hele smalle gang. Echt heel smal, want hij is net zo breed als de voordeur! Geen leuke klepbankjes of mooie oude kastjes dus, om de entree sfeer te geven... Maar vorig jaar kwam ik deze geweldige brocante kist tegen. Hij past precies tegenover de deur naar de woonkamer, waardoor je voldoende 'uitwijkmogelijkheid' hebt om normaal door de gang te kunnen lopen. Erboven een mooie spiegel en eromheen de oude mandjes van mijn oma: op het krukje naast de kist voor de sjaals en (motor)handschoenen en erop één met oud linnengoed en lavendel. Aan de muur (nu niet te zien) hangen allerlei harten, een krijtbordje, een spiegeltje en een leuk fil de fer sleutelrekje, dus zo is het toch een aardige uitnodigende gang geworden.
Binnen geniet ik van mooie roomkleurige trosanjers en van het eerste bosje Lathyrus van dit jaar! (Nog niet uit eigen tuin natuurlijk, maar daar hoop ik van de zomer van te kunnen oogsten....) De anjers hupsten uit mijn fietsmandje onderweg naar huis, maar gelukkig hebben ze de val overleefd en staan ze nu te pronken op tafel.
Hier de Lathyrusplantjes in de achtertuin, uitgepoot tegen de schutting. Ik hoop op een bloemenzee van de zomer!
Geniet nog even van de laatste zonnestralen van vandaag...! Fijne avond! Liefs, Hanneke

10 opmerkingen:

 1. Ziet er enorm gezellig uit!! Kijk ook eens op mijn blog, ik zit vlak bij je in de buurt. Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er toch uit als een warme binnenkomer hoor, ondanks de smalle hal! Wat leuk dat je al lathyrus in huis hebt staan, ik heb ze vorig jaar gekweekt maar vond de oogst ondanks het regelmatig knippen wel wat tegenvallen. Maar wie weet heb jij meer succes!

  Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezelligheid.....je Lathyrus vind ik geweldig.....vertroetel ze maar goed!!!
  Fijne avond & lieve groetjes,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat je een smalle gang hebt en geen halletje wil dus zeggen dat je in een ouder huis woont? Dan kun je zo'n smalle gang op de koop toenemen, toch? Want een ouder huis heeft zoiezo véél meer sfeer. En jouw gang is een geweldige binnenkomer. 'k wou dat ik dat had. Het ziet er leuk uit bij je. En wat kun je genieten hè van een bloemetje in huis.
  Hartelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb je leuk opgelost met de kist en de spiegel. Een smalle gang hoeft dus niet een belemmering te zijn...
  Heerlijk, weer wat verse bloemen in huis (en straks weer uit de tuin)

  Nog een fijne avond!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er zo gezellig uit bij je, groetjes Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gezellig !!!...liefs Ria...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig jouw hal, en de bloemen zijn ook al zo mooi, ben benieuwd of ze in de tuin ook gaan bloeien.....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke hal! Wij hebben ook zo'n smalle hal!

  Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig vind ik je hal zo.....kun je maar weer zien dat met kleine ingrepen zo'n mooi sfeervol geheel kunt krijgen....je lathyrus vind ik heel mooi en ik hoop dat je héél veel bloemen krijgt van je zelf gekweekte bloemen....Dit is het eerste jaar dat ik ze niet heb gekweekt...Andere jaren had ik ze ook in mijn tuin...
  lief goetje...ELLY

  BeantwoordenVerwijderen